041 699 639

Skupinska fitnes vadba    >     step aerobika

Aerobika je že vsem dobro poznana oblika vadbe, kjer izvajamo različne gibalne strukture ob spremljavi glasbe. Glede na tempo glasbe ter souporabo različnih pripomočkov se spreminja intenzivnost vadbe. Prav zaradi uporabe različnih pripomočkov pa poznamo več vrst aerobike (hi-lo aerobika, step aerobika...). Cilji rekreativne aerobike so povečanje funkcionalnih sposobnosti srčno-žilnega in dihalnega sistema, motoričnih lastnosti, krepitev vseh večjih mišičnih skupin, izboljšanje in vzdrževanje telesne kondicije ter izboljšanje koordinacijskih sposobnosti. Poleg vseh telesnih učinkov pa aerobika predstavlja tudi uro druženja in sprostitve, kar lahko pozitivno vpliva tudi na posameznikovo samopodobo in samozavest.
Step aerobika je intenzivna vadba na stopnički oz. stepu s poudarkom na poskokih in povečanem tempu. Posamezne elemente združujemo v razgibane in poskočne koreografije. Vadba krepi in oblikuje celo telo, predvsem spodnji del telesa, se pravi noge in zadnjico, izboljšuje srčno-dihalne kapacitete, spodbuja gibalne spretnosti, vpliva na mišično moč in povečuje razgradnjo maščob srčno-žilnega sistema. Vadba je prav tako obogatena z vajami za moč, zaključi pa se s končnim raztezanjem in sproščanjem. Poraba kalorij pa je 30% večja kot pri klasični aerobiki.
Shape step - je intenzivna vadba, kjer se v prvem delu oblikuje predvsem koreografija z elementi, ki so združeni v posameznih in poskočnih kombinacijah s katerimi krepi predvsem spodnji del telesa. V drugem delu vabe se izvajajo vaje za krepitev vseh večjih misičnih skupin celotnega telesa pri katerem se osredotočamo na mišično čvrstost in porabo kalorij.
Step&dance aerobika - je intenzivna skupinska vadba pri kateri se poleg aerobnih elementov vključujejo plesni koraki kot so čača, samba, mamba....

Učinki vadbe aerobike temeljijo na pravilnem izvajanju elementov aerobike in plesnih korakih, ter pri nadzorovanju aerobneg praga, vadba spodbudno vpliva na celo telo. S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo in vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Ker je ura aerobike namenjena tudi druženju, zabavi in sprostitvi pa tako zadovoljimo tudi naše psihične in sociološke potrebe. Po vadbi se počutimo napolnjeni z energijo in pripravljeni na nove izzive. Skupinska fitnes vadba aerobike je učinkovita celostna vadba, ki je primerna za prav vse starostne skupine, ženske in moške, začetnike, rekreativce, športnike in plesalce, saj omogoča postopno napredovanje in doseganje željenih ciljev.

  Delovni čas

 • Ponedeljek
  h.6:00-h.24:00
 • Torek
  h.6:00-h.24:00
 • Sreda
  h.6:00-h.24:00
 • Četrtek
  h.6:00-h.24:00
 • Petek
  h.6:00-h.24:00
 • Sobota
  h.6:00-h.24:00
 • Nedelja
  h.6:00-h.24:00

na vodeni skupinski vadbi aerobike, step aerobike, HI-LO... enostavno uživate v gibanju plesnih korakov, aerobnih elementov, kateri so ob dobri popularni glasbi kreirani v kreativne koreografije

pridruži se, Miha.