041 699 639, 031 659 596

Skupinska fitnes vadba    >     yogalates

YOGALATES, Pilates joga ali jogalates je vadba, sestavljena iz vaj pilatesa in asan joge. Vadba je dinamična in povezana, dihanje se usmerja na nos-nos. Pri vsaki vaji se držimo še vedno principov pilates vadbe, dihanje se imenuje jogalates dihanje (pilates lateralno dihanje in udždžaji dihanje brez mantre). Skozi jogalates se seznanite z asanami joge, kjer mora biti dihanje vedno usklajeno z gibanjem. Jogalates se ne izvaja statično (kot ste morda navajeni pri klasični jogi), ampak dinamično. Kljub dinamičnemu izvajanju vaj, je rdeča nit jogalatesa umirjenost v duhu in v telesu, zato se gibanja, četudi so tekoča, izvajajo še počasneje kot pri pilatesu. Dihanje in gibanje ni omejeno na točne sekunde, ampak je čim daljše. Z redno vadbo lahko samo jogalates dihanje in posledično tudi gibanje postane res počasno, umirjeno in s tem povsem kontrolirano, kar je predvsem zdravo in varno za telo. Zaključni del ure je namenjen daljši sprostitvi (meditacije, dihalne vaje – pranajama, vaje koncentracije, potovanja ali energetske vaje). Učinek vadbe Krepi mišice trupa, izboljša telesno držo, poveča gibljivost, razvija ravnotežje, blaži bolečine v križu, vratu in sklepih, preprečuje nastanek poškodb, sprošča stres, vzpodbuja odgovoren odnos do telesa, ohranja vitalnost in samopodobo, deluje preventivno - krepi imunski sistem, zvišuje gostoto kosti, spodbuja presnovo, zavira inkontinenco. Ker je ura jogalatesa namenjena tudi druženju, zabavi in sprostitvi pa tako zadovoljimo tudi naše psihične in sociološke potrebe. Komu je vadba namenjena Učinkovita celostna vadba jokgalatesa je primerna tako za ženske kot moške, začetnike, rekreativce, športnike in plesalce, če le nimate težjih poškodb ali bolezni. Vsaka vaja ima več različnih izvedb (lažje in težje), tako se med samo vadbo prilagaja intenzivnost vadbe posamezniku glede na telesno pripravljenost.

  Delovni čas

 • Ponedeljek
  h.6:00-h.24:00
 • Torek
  h.6:00-h.24:00
 • Sreda
  h.6:00-h.24:00
 • Četrtek
  h.6:00-h.24:00
 • Petek
  h.6:00-h.24:00
 • Sobota
  h.6:00-h.24:00
 • Nedelja
  h.6:00-h.24:00

ujemite ugodnosti

15% POPUST NA STORITEV

Družba Radio Tednik Ptuj nagrajuje vaše zaupanje in zvestobo. Postanite imetnik kartice zvestobe Radia Tednik Ptuj in si zagotovite 15% popusta za eno leto.

na vodenih skupinskih vadbah yogalates, ... enostavno uživate v gibanju krepitve celotnega telesa, katero iz tedna v teden postaja bolj fit

pridruži se, daniela.